Tamoxifen Teva 20 Mg, Tabletten

Tamoxifen Teva 20 Mg, Tabletten

Ze heten ook wel anti-oestrogenen.Bij anti-oestrogenen maakt het niet uit of je al in de overgang bent geweest, of nog niet. Het bekendste medicijn uit deze soort is tamoxifen. Tamoxifen zijn tabletten die je dagelijks inneemt.Een ander anti-oestrogeen is fulvestrant (Faslodex®).

  • Na zes maanden was bij 89 procent van de patiënten de spiegel 16 nmol/liter of hoger.
  • Bij uitgezaaide hormoongevoelige borstkanker kun je anti-hormonale therapie krijgen om je klachten te verminderen.
  • “Dit was een vergelijkbaar resultaat met uitkomsten van eerdere studies.
  • U kunt wel een geringe toename van het gewicht krijgen doordat u vocht vasthoudt.

Een hormoongevoelige tumor groeit onder invloed van deze hormonen. Anti-hormonale therapie heeft alleen zin als je een hormoongevoelige tumor hebt. De arts adviseert deze behandeling als de verwachte resultaten opwegen tegen de eventuele bijwerkingen. Bespreek met je arts welk impact deze therapie kan hebben op je levensverwachting. Welke soort anti-hormonale therapie de arts voorstelt, hangt af van het stadium van de borstkanker, of je al in de overgang bent en de mogelijke bijwerkingen.

Goedgekeurd

Oestrogenen zijn vrouwelijke geslachtshormonen die onder andere een rol spelen bij de ontwikkeling van borsten. Bij sommige vormen van borstkanker is de groei van de kankercellen ook afhankelijk van de aanwezigheid van oestrogenen. Bij deze vormen van borstkanker helpt het middelde groei van de kanker tegen te gaan. In deze folder vindt u informatie over het gebruik en de bijwerkingen van antihormonale therapie.

Medicijnen Die De Werking Van Hormonen Remmen

Overleg met uw chirurg of verpleegkundig specialist, mogelijk wordt er een ander medicijn voorgeschreven om de bloedingen te verminderen. Hieronder volgt een overzicht van de meest voorkomende bijwerkingen. Reageren de uitzaaiingen helemaal niet https://rolmar.pl/pl/handleiding-hoe-dianabol-10mg-tabletten-te/ meer op een vorm van anti-hormonale therapie? Dan kan de arts voorstellen om over te stappen naar een behandeling met palliatieve chemotherapie. Met je arts kun je de bijwerkingen bespreken en samen beslissen wat voor jou de beste keuze lijkt.

Als er een reden is voor chemotherapie, dan krijg je die behandeling eerst. Na de chemotherapie start je dan met anti-hormonale therapie. Tamoxifen magazine NIET worden gebruikt door zwangere vrouwen en door vrouwen die borstvoeding geven. Als de klachten niet acceptabel zijn voor u neem dan contact op met uw chirurg of verpleegkundig specialist. Door de verandering in de hormoonhuishouding kunt u vermoeidheid ervaren. Door de behandeling met Tamoxifen kunt u vervroegd in de overgang komen, dit kan gepaard gaan met overgangsverschijnselen waaronder opvliegers.

Comments

comments